Verlichtingsideeën

Heb je gehoord van wabi-sabi? Deze eeuwenoude Japanse manier van leven heeft zich ontpopt tot een populaire interieurtrend. Een wabi-sabi interieur gaat over authenticiteit, imperfectie en vergankelijkheid. In dit artikel vertellen we u meer over hoe u deze trend kunt toepassen in uw eigen interieur.

Goed nieuws voor wie genoeg heeft van al die fotoperfecte interieurs op Instagram en Pinterest. De wabi-sabi mindset kan het best omschreven worden als een mindset die de schoonheid van imperfectie omarmt. Het concept is ontstaan in Japan en de betekenis ervan is in de loop der tijd geëvolueerd. In de context van interieurontwerp betekent het dat een object of een ruimte nooit 100% perfect is en dat de schoonheid ervan ligt in de onvolmaaktheid ervan. Eenvoud, authenticiteit en natuur zijn sleutelelementen.

Marset Ginger

Een wabi-sabi interieur creëert rust in je huis en in je geest omdat je de onvolkomenheden accepteert. Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over een krasje op de muur of een gescheurde vaas omdat deze kleine foutjes eigenlijk een uniek statement in je huis creëren. Laat u inspireren door deze intrigerende filosofie en verander uw interieur in een handomdraai in een ontspannend huis.

Ruwe materialen en organische vormen
De natuur en haar gerelateerde processen zijn de belangrijkste inspiratiebron voor een wabi-sabi interieur. Ruwe materialen zoals hout, beton of steen, bij voorkeur in hun natuurlijke staat, zijn hier in hun element. Ook gestructureerde linnen stoffen en gebruikt aardewerk werken goed in deze stijl van interieur. Vermijd perfect afgeronde of symmetrische meubels en kies in plaats daarvan voor unieke, organische vormen die een gevoel van individualiteit uitstralen.

Foscarini Aplomb

Warme aardetinten
Heldere kleuren of drukke patronen zijn het beste te vermijden in een wabi-sabi interieur. Creëer in plaats daarvan een ontspannen sfeer door gebruik te maken van donkere aardetinten en zachte crèmekleuren. Warm beige, gebroken wit en koelere grijstinten passen ook perfect in dergelijke interieurs. Wil je contrasteren, gebruik dan een okergeel accent of plaats wat zachte pasteltinten in de ruimte.

Muuto Tip

Terug naar de basis
Een belangrijk principe van een wabi-sabi-levenswijze is minimalisme. Deze interieurtrend keert de consumptiemaatschappij de rug toe en geeft de voorkeur aan spaarzaam ingerichte ruimtes. Dus haal alle rommel in huis weg en stop met het doelloos kopen van spullen. Kies voor hoogwaardige, duurzame meubels met een eenvoudig ontwerp en besteed bewust aandacht aan wat u in uw interieur plaatst. Objecten met een ziel, zoals lokale rommelmarkten of erfstukken van je grootouders, geven je huis een authentieke, bewoonde aantrekkingskracht.

en de traditie

Dimbare sfeerverlichting
Dimbare verlichting met een warm-witte lichtkleur zorgt voor een warme, gezellige sfeer. Net als bij de rest van uw interieur kunt u kiezen voor lampen van natuurlijke materialen zoals beton, hout of karton. Ook koperkleurige lampen zijn een goede optie omdat ze perfect passen bij de warme aardetinten die zo kenmerkend zijn voor een wabi-sabi interieur. Tafellampen en kaarslicht voorkomen dat de leefruimte te fel wordt verlicht en vullen de diffuse verlichting in de ruimte aan.

Muuto Leaf

Verander je manier van denken
Als het goed gedaan wordt, creëert een wabi-sabi interieur een gevoel van rust en harmonie. Het geeft je een gevoel van dankbaarheid voor de dingen die je hebt, in plaats van je te concentreren op de dingen die er niet zijn. Deze verschuiving in je denken maakt dat je je gelukkiger voelt in het hier-en-nu. Reden te meer om je te laten inspireren door dit nieuwe wereldbeeld en te beginnen met het creëren van een rustgevend thuis.

Frama Cone Lights

Herkent u elementen van de wabi-sabi-trend in uw interieur? Laat het ons weten in de commentaren hieronder en vertel ons over de elementen die u heeft gecombineerd om deze hippe en trendy stijl te creëren.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48